ROYAL JELLY/MÉHPEMPŐ


Az egészségügyi kutatások által csodaszerként számon tartott Méhpempő, vagy Royal Jelly a méhek garatjában termelődik a virágpor emésztése közben. Ezzel a különleges fehérje sűrítménnyel táplálják a méhsejtekben fejlődő méhálcákat 3 napon keresztül (ez idő alatt a méhálca a testsúlya 250-szeresére nő), később azonban csak a Méhkirálynő kiváltsága ez a különleges elixír.

Nem véletlenül hívják ezt a sárgásfehér, opálos, szúrós szagú krémet a Hosszú Élet Elixírjének: zsírokat, gyümölcs– és szőlőcukrot tartalmaz. A teljes B-vitaminsor mellett A-, B-, C-, D-, E-, H-, K-, P vitaminok találhatóak benne. Magas az ásványi anyag tartalma is, káliumot, rezet, vasat, foszfort, kalciumot, sziciliumot és ként is tartalmaz. Nyomelemei között a kén, a mangán, a nikkel és a kobalt is szerepelnek. Nyolc nélkülözhetetlen aminosavat, tíz másodlagos aminosavat, észtereket és nukleinsavat is találhatunk benne. Az acetil-kolin, a nikotinamid, a bioten, az aminobenzoesav, az enzimek, a hormonok és a nagy mennyiségű fehérje mellett olyan vegyületeket is tartalmaz, melyeket még egyáltalán nem azonosítottak.    

Valószínűleg ezeknek is köszönhető a Royal Jelly különlegesen jó hatása az emberi szervezetre:  

 • Közismert a Méhpempő citosztatikus és antioxidáns hatása.
 • Ezen kívül azonban kiváló gomba-, vírus- és baktériumölő, nagyszerű fájdalomcsillapító, sebgyógyító, hámosító, regeneráló hatású.
 • A Royal Jelly javítja az anyagcserét, vizelet– és epehajtó hatású.
 • Nagysegítséget jelent az időskori problémák és betegségek kezelésében, mint az agyi szklerózis tüneteinek csökkentésében.
 • Sikerrel alkalmazható a méhpempő az idegrendszeri problémák kezelésekor, a depresszió, a migrénes fejfájás, a stressz kiváló ellenszere.
 • Nem hiába hívják a méhpempőt a hosszú élet elixírjének: alultápláltaknak, legyengült szervezetűeknek (betegségből való kilábalásnál), vérszegényeknek és vitaminhiányban szenvedőknek ez a legtökéletesebb természetes segítség.
 • Jól bevált a menopausa, női-, férfi klimax tüneteinek enyhítésére, valamint a menstruációs problémák kezelésére.
 • Sikerrel alkalmazzák a szív-, vér-, valamint az érrendszeri panaszok kezelésének kiegészítőjeként.
 • Igen jó hatással van a gyomor és a bélrendszer működésére is.
 • Egyre több vizsgálat bizonyítja a méhkaptár termékeinek fontosságát, hiszen egyre többször alkalmazzák sikeresen a Propoliszt, valamint a Royal Jellyt a daganatos megbetegedések megelőzésére és a kialakult betegségek kezelésére.

 

Figyelem: A fenti megállapítások nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. A népi gyógyászat és a természetgyógyászat azonban gyógyszerként tartja számon a méhészeti termékeket. D. Tuller szavait idézve a méhészeti termékek a nemzetközi tapasztalatok és kutatási eredmények szerint természetgyógyászaink csodaszerei, a jelenkor természetes táplálék-kiegészitői, s az eljövendő mellékhatások nélküli gyógyszerei.


2 Comments

 1. Netty

  Érdeklődi szeretnék,hogy lehet e maguknál méhpempőt kapni, és ha igen milyen kiszerelésben, és mennyibe kerül?
  Köszönöm

 2. Kedves Netty, jelenleg nem foglalkozunk méhpempő termeléssel. Ez egy külön tudomány – aminek az elsajátítására még nem szántuk rá magunkat. Szeretettel ajánljuk azonban Árvay György méhészmestert (Tel: 06-30/999-6695, rá lehet keresni az interneten is, de a honlapja jelenleg fejlesztés alatt áll), mi mindig tőle vásároljuk a méhpempőt és nagyon jók a tapasztalataink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *