VIRÁGPOR


csernamez.com viragpor“A virágpor titkai tulajdonképpen a növényvilág titkai, melyeket a természet az emberiség rendelkezésére bocsát, hogy az sok-sok betegségtől megszabaduljon.” Alin Caillas

A méhek a virágport a nektár begyűjtésekor szedik össze és hátsó pár lábukon található pollengyűjtő kosárkáikban szállítják a kaptárba táplálékként. Azáltal, hogy a virágok bibéin megjelenő hímivarsejteket a méhek összegyűjtik és saját enzimjeikkel tovább érlelik, tulajdonképpen a koncentrátumok koncentrátumát hozzák létre.

A pollen szemcsék annyiféle színárnyalatúak és esszenciájúak, ahány virágról származnak– a fehértől a feketéig, a sárgán át a barnáig. Mindegyikük tartalmaz azonban fehérjéket, aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, hormonanyagokat, zsiradékokat, illatanyagokat, valamint szőlő– és gyümölcscukrot is. Vegetáriánusoknak különösen ajánlott a virgápor fogyasztása, hiszen a 22 ismert aminosav közül 20 féle található a virágporban. 100 gramm bee pollen tehát annyi a szervezet számára fontos aminosavat tartalmaz, mint fél kiló marhahús, vagy 7 tojás.

 

A virágpor hatásai az emberi szervezetre:

 • Virágpor allergia kezelése virágporral? IGEN! Szomorú tény, hogy az emberiség 20%-a allergiás, vagyis hiperérzékeny. A civilizáltabb társadalmakben az arányszám még magasabb. A szervezet téves válaszreakcióját az esetek nagy többségében a belélegzett pollenszemek okozzák, a felszínükön található fehérje molekulák és a levegőből rájuk tapadt szennyeződések ugyanis inegrlik a nyálkahártyát. A probléma oka a civilizációs betegsékekben keresendő. Kivédésére a legjobb megoldás, ha időben felerősítjük az immunrendszerünk védekező sejtjeit. Az allergiás tünetek megjelenésekor érdemes a homeopátia tudományához fordulni. A specifikus immunterápia megoldást jelenthet a problémára, mely során a kutyaharapást szőrivel elvnek megfelelően az allergiás reakciót kiváltó anyaghoz lassan hozzászoktatják a szervezetet.
 • Különlegesen magas természetes tápanyagtartalmánál fogva a virágpor ajánlott táplálékkiegészítő a serdülőkorban levő, növekedő gyerekek számára. Javítja az étvégyat, kedvező hatással van az emésztő szervekre, segíti a tápanyag-hasznosítást. A virágpor fokozza az aktivitást, növeli a szellemi képessége és jó közérzetet biztosít.
 • Sikerrel alkalmazzák idegrendszeri problémák kezelésekor. Magas lítium tartalmának köszönhetően ugyanis normalizálja az agyi idegek működését.
 • A legújabb kutatások kimutatták, hogy különösen ajánlott a napi fogyasztása a fériak számára, ugyanis a bee pollen segít a prosztata panaszok megelőzésében, valamint az elvesztett férfiasság visszanyerésében is.
 • Tritofán tartalmának köszönhetően a virágpor segít a hajhullás megelőzésében, valamint lekűzdésében.
 • Telítetlen zsírsav tartalmánál fogva hatásos segítség az érelmeszesedés megelőzésében, valamint lekűzdésében. Keringési és vérellátási zavarok helyreállításában.  

 

A virágpor fogyasztása:

 • Ajánlott természetes állapotában fogyasztani, ahogy a méhecskék termelik: szemcsés állapotban, kiskanállal
 • létezik virágpor granulátum
 • virágpor tabletta is kapható a piacon  

 IMG_4252

 

Figyelem! A virágpor az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki. Első fogyasztása előtt érdemes allergiatesztet végezni: kevés virágport néhány csepp vízzel összekeverni, majd azt a csukló belső részére kenni. Amennyiben a bőrfelület kipirosodik, biztosan tudhatjuk, hogy pollen-érzékenyek vagyunk.

 


3 Comments

 1. Oláh György

  Azt szeretném megtudni : forgalmaznak-e virágport ?
  Ha igen : hogyan lehet hozzájutni és mennyi az ára ?
  Milyen kiszerelésben van ?
  Sajnos cukorbeteg vagyok, igy számomra a méz tiltott
  a virágpor viszont : AJÁNLOTT !
  Válaszukat előre is köszöni : Oláh György Budapest

 2. Kata

  Kedves György! A lehel utcai piacon az állandó sarki mézesnél lehet kapni, 450 ft. 10 dkg!

 3. Klara

  Tisztelt cím !

  Kérdésem az lenne,hogy súlyos csontritkulást meglehetne-e gyógyítani valamilyen apiterápiás módszerrel.
  Esetlegesen – méz – virágpo ,méhpempő – alkalmazása szóba jöhetne-e ?
  Mennyi ideig és milyen adagban kellene használnom a siker érdekében ?

  Űdv. Klára.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *