MÉZRŐL ÉS MÉHEKRŐL


méhecske a virágonAz évek során számos kérdéssel kerestek meg Fogyasztóink a mézzel és a mézkészítéssel kapcsolatban.

Mivel az emberek többsége egyáltalán semmilyen, vagy elégtelen információkkal rendelkezik csupán a természet eme aranyló ajándékáról, úgy gondoltuk érdemes összegyűjteni a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket és válaszokat. Érdemes átböngészni őket. 

Ha tudomása van még olyan tévhitekről a mézzel kapcsolatban, amit érdemesnek tart tisztzni,  ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Örömmel várjuk e-mailjeit a csernamez@gmail.com címre.

Miért van annyi féle méz a piacon?

Sokan a különböző helyen begyűjtött azonos fajta méztől ugyanolyan ízt várnak.  Mivel a méz a természet ajándéka, a borhoz hasonlóan évenként és régiónként más-más a színe és a zamata.

Hogyan készül a méz “Mitől kristályosodik a méz?” “Létezik mézes sebgyógyítás?”


1 Comment

 1. Melinda

  Kedves Emberek!

  Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a szellőzőnyílásban, a falban éltek méhek. Nagy társasházban lakom. Mivel a többi lakó panaszkodott, ezért kinyírták az összeset, mondván, hogy a falból nem lehet őket elvinni. (volt egy másik fészek is, akik pár nappal azelőtt repültek ki és a falon telepedtek meg, azokat is megölték).

  A szellőző másik vége a szobába nyílik. Ezt lefedtük, hogy ne jöjjenek be, de a gyilkosság után felnyitottam és láttam, hogy még élnek a méhek. Próbáltam kivezetni őket az ablakon (nejlnozacsi, meg egy cső), de bár a zacsiba néhányan belementek -gondolom menekültek bentről, de nem igazán mennek ki. Ott zizegnek a zacsiban, gondolom a többiek, akik élnek még a fészekben vannak….

  Nem igazán tudom, hogy mitévő legyek, hogy lehet őket kizavarni, mert itt nem maradhatnak.
  Illetve, ha ki is mennek, van-e bármi esélyük a túlélésre?
  Néhányan kijöttek -szal megtalálták a kivezető utat, de csak a fészek körül zizegnek. Meg a szobában…

  Zárjam le a bevezetőt megint és végülis én öljem meg a maradékot ezzel?
  Vagy van-e valami jobb ötlet?

  Méhek, de nem tudom milyen fajták. Mindez Londonban.

  Köszönöm válaszukat!
  Melinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *