MÉZES KOKTÉLOK


A méz nem csak hogy természetes és csudiegészséges édesítőszer, de az alkoholtartalmú italok izgalmas alapja is. A mézes koktélok elkészítése egyáltalán nem nehéz, sőt inkább egyszerű … nem igényel nagy tudást, csak egy kis előzetes informálódást (a megfelelő alapanyakok társításáról) és az elkészítésnél egy kis figyelmet.

A legalapvetőbb szabály, hogy keverendö koktélt sosem rázunk, rázandó italt pedig nem keverünk. Ha ezt az aranyszabályt betartjuk, nem tudunk nagyon mellényúlni. Kellemes koktélozást!

 

A LEGJOBB ALKOHOLMENTES MÉZES KOKTÉLOK:

 

Bee Sting koktél

90 ml almalé
30 ml narancslé
15 ml limelé
2 ek. méz
jégkocka

Elkészítése: A turmixba belepakoljuk a jeget, majd beleöntjük az almalevet, a narancs- és limelevet, végezetül pedig a mézet. Az egészet alaposan összeturmixoljuk, majd kitöltjük egy pohárba. Díszítéshez gyümölcskarikát – stílusosan… alma-, lime-, illetve narancskarikákat- használhatunk.

 

Honig Flip koktél

20 cl tej
2 cl feketeribizlilé
1 tk. méz
1 tojássárgája

Elkészítése: Töltsük a tejet, a feketeribizlilevet, a mézet és a tojást egy jéggel félig teli shakerbe, alaposan rázzuk össze a hozzávalókat, majd szűrjük át az egészet egy pohárba. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, díszítsük ribizlivel.

 

 

 ALKOHOLOS MÉZES KOKTÉL RECEPTEK

Bazsalikomos Mézes Daiquiri 

4 cl fehérrum
2 cl frissen facsart citromlé
2,5 cl méz (kevés vízzal hivítva, hogy jól elkeverhető legyen)
1,5-2 levél bazsalikom
jégkockák
 
Elkészítése: Zúzzuk össze a bazsalikomot egy shaker aljában, adjuk hozzá az összetevőket, majd alapos keverés után szűrjük át lehetőleg egy előhűtött pohárba. Ha jól végeztük dolgunkat, akkor az áttetsző ködös-világoszöld koktélunkat egy vékony habréteg koronázza majd meg.

 


New Bee’s Knees

1/4 csésze meleg víz
1 tk. szárított levendula virág
1/4 csésze méz
6 ek. gin
2 ek. citromlé

Elkészítése: Keverjük össze a meleg vizet és a levendulavirágokat egy tálkában, majd hagyjuk állni őket minimum 5 percig…. aztán keverjük hozzájuk a mézet és töltsük a keveréket a többi hozzávalóval együtt egy jéggel teli shakerbe. Rázzuk jól össze, majd szűrjük egy csecse pohárba. A díszítéshez pedig kapcsoljuk magasabb fokozatra a kreatív izmainkat 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *