MÉZES SZÉPSÉGÁPOLÁS OTTHON


A méz ősidők óta kiemelkedő szerepet játszik a szépségápolásban. Tisztítja, táplálja, puhítja, víz megkötő tulajdonságának köszönhetően pedig feszessé, rugalmassá teszi bőrünket.

Nem mindig a legdrágább kozmetikai készítmények jelentik a legjobb megoldást! Otthon is sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát és üdeségét. A mézkozmetikába ráadásul nem kell órákat utazni és a pénztárcánk sem bánja majd a kezelést. Ajándékozd meg magadat a nyugalom, a luxus és a megszépülés órájával néha a saját otthonodban is!

Az alábbi sorozatunkban összegyűjtöttük a legjobb szépségápolási praktikákat mézzel:

Néhány hasznos és gyakorlatias tipp mielőtt hozzálátnál a kencék elkészítéséhez:

  • Ha házilag készítesz pakolásokat, figyelj rá, hogy mindig tiszta eszközöket használj, és kizárólag friss alapanyagokkal dolgozz. 
  • Ugye mind tudjuk, de nem lehet elégszer elmondani…. mielőtt felteszed a maszkot vagy pakolást mindig gondosan tisztítsd meg a bőrödet.
  • Ha kikened a keverő tálka belsejét egy kevés étolajjal / olivaolajjal mielőtt belepakolod a saját készítésű csodaszered alapanyagait, akkor nem fog beleragadni a méz.
  • Ha már hosszabb ideje tárolod a mézet és kikristályosodott, állítsd egy kis időre meleg vízfürdőbe, vagy a radiátorra. Rövid időn ismét sima, folyékony és csillogó lesz. Vigyázz azonban, nehogy túlhevítsd, mert akkor elveszti a hatóanyagait. Erről részletesebben olvashatsz itt.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *