MÉZES HAJÁPOLÁS


Kedvenc otthoni mézes pakolásaink a gyönyörű hajért

Ha kevés időnk jut a hajápolásra, hajmosás után egyszerűen kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá fóliát, majd fedjük le törülközővel negyed órára pihenni.  A leöblítés után szemmel láthatóan ragyogóbb és tapinthatóan frissebb lesz hajkoronánk.  A méz hatóanyagai védőréteggel vonják be a hajszálakat, amelyek így ellenállóbbá válnak a környezet káros hatásaival szemben.


Tojásos-mézes pakolás nagyon száraz hajra

Egy tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajunkra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennhagyhatjuk a pakolást, reggel azonban ne felejtsük el leöblíteni…


Uborkás-tojásos mézpakolás

Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalevet egy kávéskanál mézzel és két tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra elmúltával alaposan öblítsük le.

 

Kamillás- mézes hajpakolás

Melegítsünk fel 4 dl vizet, oldjunk fel benne egy teáskanál mézet, majd adjunk hozzá egy kis ecetet és egy kis kamillateát. A masszát egyenletesen fésüljük szét a hajunkon, és hagyjuk megszáradni. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, egyáltalán nem lesz ragadós a hajunk a méztől.

Mézes tipp: Hajzselé és hajvax helyett méhviasz

A hajformázás természetes csúcseszköze a méhviasz, hajszálaink ugyanis túlnyomórészt hasonló zsíros anyagból épülnek fel. A felhasználási módja ugyan az, mint egy zselének, ujjaiddal egyszerűen dolgozd bele a frizurádba, eredményeképpen pedig a frizurád villámgyorsan, kínlódás nélkül elkészíthető lesz, száraz és töredezett hajad pedig több fényt és tartást kap majd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *